Kolla in vårt månadserbjudande under kampanjprodukter KLICKA HÄR | LED-Lysrör 120cm 59kr | LED-Lysrör 150cm 69 kr | LED-armatur IP65 399kr | KLICKA HÄR
GÅ TILL KAMPANJ PRODUKTER

VÄLJ PRODUKTKATEGORI

image

LED-lampor för de flesta behov såsom E27, E14, G4, GU5.3, GU10, även dimbara varianter. Vi har även kvicksilverersättare i LED som kallas för HQL. välj typ och använd filtret för att enkelt hitta LED-lampan ni letar efter beroende på era krav. Kolla gärna på den gamla lampan on ni är osäkra på vilken typ ni har.

VISA PRODUKTER
image

LED-lysrör som ersätter vanliga 590mm 18W, 1200mm 36W, 1500mm 58W lysrör. Välj hög prestanda för att få en lägre energiförbrukning och mer ljus, livslängden är även längre. LED-lysrörens ljusstyrka är upp till 4100 lumen och livslängden upp till 60.000 timmar.

VISA PRODUKTER
image

LED-Armaturer såsom Allroundarmaturer, Fukttäta IP-65 armaturer, Lysrörsarmaturer, Pendelarmaturer och Designarmaturer i hög kvalitet från kända tillverkare. Bra garantier. Överväg alltid ljusstyrka, energieffektivitet, livslängd och garantier när du väljer LED-Armatur.

VISA PRODUKTER
image

Ljuslister, eluttag, kablar, dimmer, strömbrytare och smarta produkter som kan styras via Google Home, Android eller iOS. Lösningar till både företaget eller hemmet i bra kvalitet och med modern design.

VISA PRODUKTER
image

När du väljer en OSRAM/Radium ljuskälla får du en oöverträffad kvalitet. OSRAM har haft globala framgångar i över hundra år gällande försäljning av ljuskällor. Tysklands äldsta lamptillverkare Radium ingår även i koncernen. Eftersom marknaden under den senaste tiden översvämmats av nya okända LED-fabrikat uppstår alltid en viss tveksamhet vad gäller kvaliten. Lamporbilligt.se har valt att satsa på erkända varumärken och har ett nära samarbete med OSRAM/Radium. Lamporbilligt.se erbjuder kvalitetsprodukter till oslagbara priser eftersom produkterna säljs utan fördyrande mellanled.

Nyheter

image

LED-armaturer avsedda för LED-lysrör

Finns både för ett eller två LED-lysrör beroende på hur mycket ljus som krävs, även olika längder.

-Fukt och dammsäkra för mer krävande utrymmen, IP klass 65.
-Öppna LED-armaturer avsedda för inomhusbruk, IP klass 20.

image

LED-strålkastare från LEDVANCE

LED-strålkastare med stort ljusflöde, finns både med och utan sensor.

Produktfördelar:

Energibesparingar på upp till 90 % jämfört med halogenstrålkastare
Kompakt design ger optimerad vikt och storlek
Mycket homogent ljus

image

Slimmad LED-armatur från LEDVANCE med högt ljusflöde

Armaturen är väldigt lätt att installera
Färg vit. Finns för omgående leverans

1200mm (36W) ger en ljusstyrka på 4000 lumen

1500mm (50W) ger en ljusstyrka på 5500 lumen

Lite om LED-ljuskällor

LED-tekniken har verkligen börjat få fotfäste på marknaden. Det var inte många år sedan man inte visste vad LED var och ett LED-lysrör kostade så mycket som 800 kr/st. LED-lampor och LED-lysrör är numera välkända produkter och allt fler börjar byta ut sina ljuskällor mot LED. Fördelarna är många. Stor energibesparing, längre brinntid, bättre ljus. Förbättrad brandsäkerhet är även en annan aspekt eftersom LED-ljuskällor inte alstrar värme på samma sätt som tidigare ljuskällor. Under de senaste åren har LED-lampor och LED-lysrör blivit allt bättre och billigare.

Vad gäller de tekniska framstegen så är det framförallt hur pass energieffektiv LED-ljuskällan är som har utvecklats. De senaste årens utveckling har resulterat i att man har fått ut mer ljus (mäts i lumen) i förhållandevis till energiförbrukningen (mäts i watt). Hur pass energieffektiv en ljuskälla är mäts i lumen per watt förkortat lm/W. Desto mer lumen per watt, desto mer energieffektiv är ljuskällan. Detta innebär naturligtvis även energibesparingar eftersom man inte behöver använda mer energi än nödvändigt för att få ut en viss mängd ljus.

För att göra det enklare att skilja på hur pass energieffektiva olika LED-ljuskällor är använder man begreppet “Energiklass”. En ljuskälla med högre energiklass, exempelvis A++ är mer energieffektiv och ger följaktligen mer lumen per watt än t. ex en ljuskälla med energiklass A+. Energiklass är en bra måttstock om man vill jämföra hur pass energieffektiva olika ljuskällor är. Förutom hur pass energieffektiv LED-ljuskällan är brukar även brinntiden skilja sig åt när man jämför olika kvalitéer av LED-lampor och LED-lysrör.

Vad gäller LED-lysrör så har materialet genomgått en viss utveckling den senaste tiden. Fram till och med början av år 2017 gjordes de flesta LED-lysrör av plast, detta ledde till problem och den så kallade “bananeffekten”. Plasten som LED-lysrören tillverkades av var inte tillräckligt styv och på grund av detta höll de sig inte raka. De stora tillverkarna tillverkar numera LED-lysrören i härdat glas så att formen bibehålls genom hela livslängden. Från och med år 2019 så införde man även splitterskydd som standard, denna egenskapen är nödvändig i t. ex livsmedelsproduktion.

Färger på ljuset

LED-ljuskällor tillverkas i olika färgtemperaturer för att passa in till olika ändamål. Färgtemperaturen anges i kelvin (K). Lågt tal ger ett gulare och varmare ljus som passar bättre in i hemmiljö. Högre kelvintal ger ett vitare och kallare ljus som passar bättre på en arbetsplats. I hemmiljö använder man t. ex oftast 2700K. Gäller det kontor används normalt antingen 3000K eller 4000K. På lager brukar man mestadels använda 4000K. Undantagsvis används även 6500K vilket motsvarar dagsljus. Ska man beställa LED-lysrör till sin arbetsplats kan man kolla upp vilken färgtemperatur man använder genom att läsa av märkningen på sina gamla lysrör. Lysrör är märkta med t. ex ”30” eller ”40” i slutet (”830” eller ”840”) vilket betyder ”3000K” eller ”4000K”. Oftast förekommer en 8: a före vilket är lysrörets RA-värde som anger färgåtergivningen. Märkningen 830 är alltså en förkortning på färgtemperaturen 3000K och 840 är en förkortning på färgtemperaturen 4000K.

Val av ljuskälla

Behöver ni hjälp med val av ljuskälla är ni välkomna att ringa till oss måndag-fredag 08.00-15.00 på telefonnummer 08-559 16 933 så hjälper vi er gärna. Ni kan även mejla på följande email adress: info@lamporbilligt.se

POPULÄRA PRODUKTER

BLOGG

Jämförelse av olika LED-lysrör år 2020

Dags att uppgradera till LED-lysrör på kontoret eller lagret, eller bara hemma i garaget? Det finns just nu en uppsjö med olika LED-lysrör ute på marknaden och det kan ibland vara svårt att skilja på prestandan och därmed få en uppfattning om vilket LED-lysrör man bör välja. Vi har sammanställt…

Dropshipping, vi levererar till dina kunder!

Vi erbjuder våra samarbetspartners en populär och flexibel tjänst som kallas för dropshipping. Tjänsten är en tids- och kostnadseffektiv lösning för er som innebär att vi levererar varorna från vårt lager direkt till er kund med ert företagsnamn som avsändare. Vårt lager blir ert lager   Istället för att ni…

LED-historien, var vi har varit och vart vi är på väg

På kort tid har LED (betyder Light Emitting Diode) som ljuskälla tagit över som förstahandsvalet gällande användning av belysning inom många olika områden. LED-ljuskällor används exempelvis som hembelysning eller allmän belysning på kontor, lager eller i offentlig miljö. LED-ljuskällor förekommer även för industriella system, i elektronik, billampor eller för reklam. I dagsläget…

6200 Antal kunder
17000 Antal beställningar
18 Antal år på marknaden